Algemeen

Onze cryo behandeling maakt gebruik van een geavanceerd koelsysteem dat de vetcellen elimineert. Tijdens de behandeling koelen vier speciale pads de vetcellen precies daar waar u de vetrol het liefst ziet verdwijnen. De elektrostimulatie zorgt ervoor dat de koelte dieper en breder de huid in gaan. Met deze non-invasieve technologie zijn geen naalden, geen incisies en geen noodzaak voor verdoving of pijnbestrijding nodig. Het is een geleidelijk proces waarbij de vetcellen beetje bij beetje verdwijnen. De vetcellen worden door het lichaam op een natuurlijke wijze afgevoerd. Hierdoor vermindert na 2 tot 4 maanden ook de vetlaag geleidelijk.

Onze cryo behandeling werkt op basis van gecontroleerde koeling en elektroforese.

Concreet ziet onze cryo behandeling er als volgt uit. Vier speciale pads koelen het vetweefsel in het te behandelen gebied. Gedurende één uur koelen zij dit gebied tot 4 ⁰C. Uit onderzoek is gebleken dat vetcellen niet bestand zijn tegen temperaturen onder de 9 ⁰C; het vet gaat dan kristalliseren. Elektroforese zorgt ervoor dat de koeling dieper en breder in de huid doordringt waardoor meer vetcellen afsterven. Andere cellen en omringende weefsels zoals zenuwen, bloedvaten en pigment zijn niet gevoelig voor de lage temperaturen en dat maakt de behandeling dus volkomen veilig.

Bij dit geleidelijke proces verdwijnen de vetcellen beetje bij beetje en worden ze door het lichaam op natuurlijke wijze opgeruimd door de witte bloedlichaampjes. Dit gebeurt binnen 15 tot 30 dagen na de behandeling en het vet is dan voorgoed uit het lichaam verdwenen. De cryo behandeling is dus een volledig natuurlijk proces. Ongeveer 60 dagen na de laatste behandeling is het volledige resultaat zichtbaar.

Onze methode is ontwikkeld om de contouren van uw lichaam te verbeteren. De behandeling is niet geschikt voor gewichtsverlies of om bijvoorbeeld obesitas te behandelen. De cryo behandeling is bedoeld voor behandeling van plaatselijke vetrolletjes die niet weggaan met een dieet, sport of extra beweging.

Onder leiding van dermatoloog Dr. Dieter Manstein van de Harvard Medical School is aangetoond dat vetcellen slechter tegen kou kunnen dan andere lichaamscellen. Daardoor kunnen vetcellen aangepakt worden zonder daarbij omringend weefsel te beschadigen. Bij Dermafit krijgt u eerst een persoonlijk Cryolipolyse advies voor de meest effectieve behandeling. Wij bieden een kuur van slechts 4 behandelingen. U bent dan definitief van meerdere probleemzones af!

Salonhouders die de opleiding met de CoolipoTwin succesvol hebben afgerond ontvangen het certificaat erkend Cryospecialist..

Voor de behandeling

Bij ons in de salon starten we met een intakegesprek, hierbij zullen we met u een vragenlijst doorlopen aan de hand waarvan wij vaststellen welke mogelijkheden er voor u zijn. Op basis van deze mogelijkheden stellen wij een plan van aanpak op en bieden wij u een behandeling op maat. Mocht u een voorkeur hebben kunt u dit vooraf aangeven.

Om het gewenste resultaat te behalen zijn gemiddeld vier behandelingen nodig. Dit hangt natuurlijk af van de dikte van de vetlaag en uw levensstijl.

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek bij een Cryospecialist wordt bekeken of u in aanmerking komt voor deze methode.

Een kuur bestaat uit vier cryo behandelingen per zone.
De prijs hiervoor is €550,- . Tijdens een behandeling kunnen
4of 8 pads in één keer worden geplaatst. Dit betekent dat bijvoorbeeld een buikje en ‘love handles’ gelijktijdig kunnen worden aangepakt in slechts één behandeling!

De prijs van een Coolipo behandeling is afhankelijk van het aantal zones. Per behandeling kunnen maximaal 2 zones worden aangepakt.

Behandeling

Prijs

1 behandeling, 1 zone € 179,00
4 Kuur behandelingen 1 zone € 550,00
4 Kuur behandelingen 1e & 2e zone € 950,00

Wilt u een afspraak maken voor uw cryo behandeling? Weten of Coolipo ook voor u geschikt is? Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking en advies over uw persoonlijke situatie.

Bij niet tijdig afzeggen van een afspraak (minimaal 48 uur van tevoren)
zal er € 35,00 in rekening wordt gebracht. 

Ja, onze cryo behandeling maakt de belofte van de definitieve verwijdering van vetcellen zonder operatie en herstelperiode waar. Er is al na 1 behandeling een omvangverlies mogelijk tot wel 8cm. Het hanteren van een gezond voedingspatroon is noodzakelijk.

Na de behandeling

Door de koeling zullen de vetcellen uiteenvallen in stukjes, zogenaamde fragmenten. Deze zullen door het lichaam op natuurlijke wijze worden afgevoerd.

uiteenvallen aangezet. Dezelfde persoon mag maximaal twee uur achter elkaar worden behandeld, waarvan maximaal één uur op dezelfde zone. De methode is geschikt voor het hele lichaam; een vetlaag van twee centimeter op de te behandelen zone is een minimaal vereiste.

De vetvermindering in de behandelde zones is al zes weken na de eerste behandeling meetbaar.

De verwijdering van de vetcellen is definitief. Voor een goed langetermijnresultaat is het wel belangrijk om op gewicht te blijven en mag het vetpercentage niet toenemen. Het hanteren van een ongezond voedingspatroon en/of stoppen met voldoende beweging kunnen de nog aanwezige vetcellen vullen waardoor vetophopingen kunnen ontstaan.

De behandelingen

Ja, de CoolipoTwin heeft een Medisch Klasse II markering. Deze markering ontvangt een behandelmethode alleen wanneer de behandeling veilig is bevonden

Nee, liposuctie is een methode om veel vet ineens te verwijderen door middel van het wegzuigen van vet via kleine incisies. De cryo behandeling is bedoeld om kleine plaatselijke vetophopingen te verwijderen, zonder de risico’s en lange herstelperiode van operatieve behandelingen als liposuctie of een buikwandcorrectie.

Het behandelen van één zone – bijvoorbeeld een buikje en ‘love handles’ neemt één uur in beslag.

De cryo behandeling is geheel pijnloos, de behandeling is zelfs zeer ontspannend. Normale activiteiten kunnen direct na de behandeling hervat worden, de behandeling heeft geen nadelige gevolgen.

Gezond en pijnloos
De CoolipoTwin werkt met uitwendige pads die op de probleemzone worden geplaatst. U voelt alleen warmte en kou. De behandeling is volledig pijnloos.

De lever wordt niet overbelast omdat de cellen slechts langzaam uit het lichaam worden afgevoerd. De eerste 2 maanden verdwijnen de meeste cellen en u merkt dan ook al na drie tot zes weken het effect van de behandeling. Uw kleding zit ruimer en u kunt waarschijnlijk al een maatje kleiner aan! Na ongeveer 6 maanden zijn alle cellen uit het lichaam opgeruimd. Omdat de cellen langzaam en in kleine hoeveelheden worden afgevoerd, heeft de huid voldoende tijd om zich aan de nieuwe lichaamscontouren aan te passen. Uw huid zal dan ook niet verslappen, maar eerder steviger aanvoelen. U ziet er strak en stalend uit!

Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en kan worden verminderd door de juiste voeding en voldoende bewegen. De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed en daardoor moeilijker aan is te pakken middels sport en gezonde voeding. Maar we willen er natuurlijk wel graag van af! De cryo behandeling rekent af met deze hardnekkige vetlaag door gecontroleerde koeling.

Cryolipolyse: waar of niet waar?

De meeste mensen die voor het eerst van cryolipolyse horen, benaderen deze ontdekking met ongeloof en scepticisme; Niet geheel onbegrijpelijk! Deze reactie is volkomen natuurlijk, het lijkt te mooi om waar te zijn. Echter is het wetenschappelijk bewezen dat de cryolipolyse methode werkt. Klinische onderzoeken tonen dit namelijk aan en de resultaten liegen er niet om.

Het antwoord op deze vraag is NEE! Er moet per individu bepaald worden of cryolipolyse een optie is. Wanneer er tijdens een intake gesprek blijkt dat een cryolipolyse behandeling mogelijk is, dan kunnen er verbluffende resultaten behaald worden.

Het is niet verstandig om te stoppen met sporten, dit is gezond voor lichaam en geest en heeft een positief effect op uw leven. Cryolipolyse is er juist voor mensen die sporten, maar toch met probleemzones blijven zitten. Bij mensen die veel overgewicht hebben, kan cryolipolyse helpen om een kickstart te geven aan het afvalproces.

Het antwoord op deze vraag is NEE! Wanneer iemand teveel calorieën inneemt dan verbrandt, dan komen er eerder of later kilo’s bij. De vetcellen die door bevriezing worden vernietigd blijven weg; Maar wanneer er teveel ingenomen wordt, zal het lichaam nieuwe vetcellen aanmaken. Dit is niets anders dan bij liposuctie.

Het antwoord op deze vraag is NEE! Echter is het geen vervanging voor gezond leven. Wanneer er doordeweeks gezond wordt geleefd en in het weekend misschien wat minder gezond, dan is cryolipolyse zeker een uitkomst. Maar verwacht geen magisch middel om te doen en laten wat u wilt, zonder daarvan de consequenties te aanvaarden. Voor iedereen die geschikt is voor cryolipolyse werkt de methode zonder meer, na een behandeling zal er tot 22% van het vetweefsel worden geëlimineerd in het behandeld gebied.